Ger Schreven Parket in Arcen: specialist in tapis-parketvloeren

Neem contact op

“Het is en blijft een mooi specialistisch en ambachtelijk vak. Ik werk met hout: een zeldzaam, mooi natuurproduct dat verkrijgbaar is in alle soorten, maten en kleuren. Een product met heel veel goede eigenschappen, maar ook minder goede waar je rekening mee moet houden. Denk aan de werking van het materiaal. Daar kunnen we u vakkundig over adviseren, voor een zo mooi mogelijk resultaat.” – Roel Schreven, eigenaar Ger Schreven Parket in Arcen

Vloeren gelegd door vakmannen in Arcen

Ger Schreven Parket is gespecialiseerd in tapis-parketvloeren. Het zijn de meest bekende, traditionele parketvloeren. Dankzij deze techniek bent u verzekerd van een (zo goed als) naadloze vloer.

Tapisvloeren en duoplanken zijn verkrijgbaar in verschillende diktes. Maak een keuze uit 6,3 millimeter of 9 millimeter dik. Voor duoplank geldt een toplaag van 4 millimeter of 6 millimeter. Deze vloeren worden vol verlijmd op een ondervloer. Ook deze ondervloer brengen we natuurlijk graag voor u aan. Over de werkwijze betreft de duoplanken informeren wij u graag. Het voordeel hiervan is dat dit de werking van het materiaal beperkt.

Tapisvloeren zijn geliefd: ze zijn veelzijdig en hebben een klassieke uitstraling. Wat betreft model, creatie, natuurlijke kleuren en toepassingen is er ontzettend veel mogelijk. Hieronder ziet u enkele voorbeelden van door ons gelegde parketvloeren.

Houd met het volgende rekening bij traditioneel parket:

De ondervloer 

  • Moet droog zijn, dit wordt ter plekke door mij gemeten.
  • Moet vlak zijn, wordt door mij beoordeeld en kan indien nodig door ons worden geëgaliseerd. 
  • Er komt altijd een verlijmde ondervloer onder.
  • Voor een constante luchtvochtigheid, denk aan een luchtbevochtiger.

De afwerking (verschillende mogelijkheden)
  • Oliebehandeling
  • Drie keer aflakken (watergedragen) 
  • Olie of lak geven uw vloer een compleet andere uitstraling (bekijk de voorbeelden in de toonkamer)
Bij de afwerking wordt altijd de OPS-wetgeving in acht genomen.

Onderhoud aan uw vloer in Arcen

Neemt u van ons aan dat geen enkele vloer zonder onderhoud kan. Met andere woorden: alles wat gebruikt wordt, moet onderhouden worden. Uiteraard hangt de onderhoudsvorm en -frequentie ook af van welke afwerking u kiest en hoeveel mensen er dagelijks over de vloer komen. Onderhoudsmiddelen zijn in onze showroom verkrijgbaar. Wij geven u hierbij altijd het beste advies zodat u zo lang mogelijk van uw vloer kunt genieten.

Luchtvochtigheid
Voor alles wat ademt – voor uzelf, uw meubels en uw vloer – is het van belang dat de luchtvochtigheid zo constant mogelijk is, en dat u dit ook zo houdt. In een optimaal leefklimaat is de luchtvochtigheid tussen de 55% en 65%. Dit is vaak met een aantal simpele ingrepen te regelen, door het plaatsen van een luchtbevochtiger bijvoorbeeld. U kunt ook een hygrometer ophangen. We helpen u hier graag bij op weg. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.