Een parketvloer maakt het af

Specialist in tapis-parketvloeren

Roel Schreven: “Het is en blijft een mooi specialistisch ambachtelijk vak. Ik werk met een zeldzaam mooi natuurproduct (hout) verkrijgbaar in alle soorten, maten en kleuren. Een product met heel veel goede eigenschappen, maar ook minder goede waar je rekening mee moet houden. Denk aan de werking van het materiaal”.

Een staaltje vakmanschap

Ger Schreven Parket is gespecialiseerd in tapis-parketvloeren. Het zijn de u wel bekende, traditionele parketvloeren. Dankzij deze techniek bent u verzekerd van een (zo goed als) naadloze vloer. Tapis-vloeren en duoplanken zijn verkrijgbaar in verschillende dikten. Maak een keuze uit 6,3 millimeter of 9 millimeter dik. Voor duoplank geldt toplaag van 4 milimeter of 6 milimeter. Deze vloeren worden vol verlijmd op een ondervloer. Ook deze ondervloer brengen we natuurlijk voor u aan. Voor de werkwijze betreft de duoplanken, daar informeer ik u graag over. Het voordeel hiervan is dat dit de werking van het materiaal beperkt. Veelzijdig en klassiek. Dat zijn de tapis-vloeren. Wat betreft model, creatie, natuurlijke kleuren en toepassingen is er ontzettend veel mogelijk. Hieronder ziet u enkele voorbeelden van door ons gelegde parketvloeren.

Houd hier rekening mee bij traditioneel parket

De ondervloer 

  moet droog zijn, dit wordt ter plekke door mij gemeten.
  moet vlak zijn, wordt door mij beoordeeld en kan indien nodig door ons worden geëgaliseerd.
  er komt altijd een verlijmde ondervloer onder.

 Voor een constante luchtvochtigheid, denk aan een luchtbevochtiger.De afwerking (verschillende mogelijkheden)

  oliebehandeling
  3x aflakken (watergedragen)
  Olie of lak geven uw vloer een compleet andere uitstraling (bekijk de voorbeelden in de toonkamer) 


Bij de afwerking wordt altijd de OPS-wetgeving in acht genomen. 


Onderhoud 
Neemt u van ons aan dat geen enkele vloer zonder onderhoud kan. Met andere woorden: alles wat gebruikt wordt, moet onderhouden worden. Uiteraard hangt de onderhoudsvorm en -frequentie ook af van welke afwerking u kiest en hoeveel mensen er dagelijks over de vloer komen. Onderhoudsmiddelen zijn in onze showroom verkrijgbaar. 


Luchtvochtigheid 

Voor alles wat ademt – voor uzelf, uw meubels en uw vloer – is het van belang dat de luchtvochtigheid zo constant mogelijk is. En dat u dit ook zo houdt. In een optimaal leefklimaat is de luchtvochtigheid tussen de 55% en 65%. Dit is vaak met een aantal simpele ingrepen te regelen (door bijvoorbeeld een luchtbevochtiger). U kunt ook een hygrometer ophangen. We helpen u hier graag bij op weg. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Contact met Ger Schreven Parket